chatgpt android ios

Använda ChatGPT på Android och iOS

Publicerad av

Du kan ta med dig ChatGPT vart du än går! De flesta av er har säkert redan använt ChatGPT, den AI-chattbot som har tagit internet med storm. Medan olika AI-chatbotkonkurrenter snabbt dök upp, är OpenAI:s ChatGPT fortfarande den mest framgångsrika och sofistikerade.

Under en lång tid efter lanseringen var ChatGPT endast tillgänglig via sin webbapp. Om du ville komma åt ChatGPT på din smartphone skulle det också ske via en webbläsare. Men det finns andra sätt att komma åt ChatGPT på din smartphone, till att börja med med den officiella ChatGPT-appen för iOS.

Använda OpenAI:s officiella ChatGPT-app

ChatGPT är tillgängligt för iOS, och Android-versionen lanseras snart. Så här kan du använda den:

 • Ladda ner och installera den officiella ChatGPT-appen från App Store.
 • När den är installerad öppnar du och loggar in med ditt OpenAI-konto.
 • Tryck på Fortsätt på välkomstsidan.
 • ChatGPT i App Store
 • Inloggning i ChatGPT-appen
 • Välkomstskärm för ChatGPT-appenNu kan du börja använda ChatGPT som du skulle göra på din dator. Om du inte kan ladda ner appen för att den inte är tillgänglig i ditt område kan du försöka använda ChatGPT via webbläsaren eller ladda ner de tredjepartsappar som listas nedan.

chatgpt android ios

Använda ChatGPT via en webbläsare på en smartphone

Om du använder en Android-telefon kan du använda telefonens webbläsare för att komma åt ChatGPT (åtminstone tills den officiella ChatGPT Android-appen lanseras). Du måste skapa ett konto, starta webbplatsen via din smartphone-webbläsare, och du är bra att gå.

Öppna valfri webbläsare och besök chat.openai.com, den officiella ChatGPT-webbplatsen.
Logga in med dina autentiseringsuppgifter (eller registrera dig om du ännu inte är registrerad).

När du är klar med att registrera dig / logga in kommer du att hälsas av några ansvarsfriskrivningar om chatbot. Tryck på Nästa för alla dessa, och tryck sedan på Klar för att börja använda ChatGPT.

Registreringssida för ChatGPT iOS
Skärm för slutlig ansvarsfriskrivning för ChatGPT iOS

Precis som i desktop-versionen kan du komma åt tidigare konversationer, uppgradera till ChatGPT Plus eller till och med aktivera mörkt läge. Du kan komma åt dessa inställningar genom att trycka på menyikonen i det övre vänstra hörnet av din skärm.

Läs om ChatGPT För Nybörjare

Använda ChatGPT via Siri-genvägar

Siri är en bra virtuell assistent men kan inte mäta sig med ChatGPT. Men om du någonsin ville att Siri skulle vara mer kapabel kan du kombinera ChatGPT med Siri. Den här metoden involverar Siri-genvägar, API-nycklar för ChatGPT och lite tålamod. Se till att du redan har ett OpenAI-konto innan du fortsätter.

Observera att den här metoden kräver att du lägger till en betalningsmetod till ditt OpenAI-konto, som sedan debiteras baserat på hur mycket du använder ChatGPT. För att förstå detta bättre, kolla in ChatGPT API-prissättning och se till att du vet hur API-tokens fungerar.

 • Öppna genvägssidan för SiriGPT, och din iPhone kommer att be dig att öppna filen i appen Genvägar. Tryck sedan på Lägg till genväg.
 • Hämta dina OpenAI API-nycklar genom att besöka platform.openai.com. Logga sedan in på ditt
 • OpenAI-konto och tryck på menyikonen (tre horisontella linjer) i det övre högra hörnet av skärmen.
 • Tryck på din profilikon längst ner i menyn och sedan på Visa API-nycklar.
 • Tryck sedan på Skapa ny hemlig nyckel och tryck på kopieringsikonen för att kopiera den till urklipp. Tryck på OK för att stänga fönstret.
 • Du måste lägga till den här API-nyckeln till SiriGPT-genvägen som vi installerade tidigare. Öppna appen Genvägar, hitta SiriGPT-genvägen och tryck på de tre punkterna för att redigera genvägen.
 • Klistra in din API-nyckel i stället för platshållartexten Lägg till API-nyckel här.
 • Gå tillbaka till menyn Genvägar och tryck på SiriGPT-genvägen. Du kommer att bli tillfrågad om du vill aktivera taligenkänning för genvägen. Tryck på Tillåt.
 • Kör genvägen igen och ställ en fråga till den. Ett annat popup-fönster visas där du ombeds tillåta genvägen att skicka text till OpenAI API. Tryck på Tillåt alltid.
 • Slutligen får du nu ett svar med Siris röst. Tryck på Klar eller Fråga igen om du vill ge den ytterligare en uppmaning.

SiriGPT app för genvägar iOS
SiriGPT infoga API-nyckel
Skärmen för SiriGPT-prompt

Det är verkligen en hel del arbete, och om det är värt det beror på hur mycket du använder genvägen. I värsta fall är det ett snyggt partytrick, men i bästa fall har du GPT:s kraft i dina händer, nu med Siris röst som drivkraft. Återigen är detta inte det bekvämaste sättet att komma åt ChatGPT, men det är förvånande hur bra det fungerar när det gör det.

Tredjeparts ChatGPT-appar för Android och iOS

Om den officiella ChatGPT-appen inte är tillgänglig i ditt område är tredjepartsappar ett bra alternativ. De ger ett mycket mer stabilt användargränssnitt än webbversionen men gå inte bara med någon tredjepartsapp med “chatt” och “GPT” i titeln. De flesta appar är skräp och vill stjäla din information – eller ännu värre.

Om du har en iPhone bör du ge Perplexity ett försök. Appen använder en AI-driven sökmotor och replikerar mycket av funktionerna i ChatGPT – en anledning är att den är baserad på OpenAI:s GPT-teknik.

Syftet är dock något annorlunda eftersom det är en sökmotor, men den uppfyller även önskemål om textgenerering. Perplexity kan också tillhandahålla källor för sina svar, söka på internet efter realtidsinformation och till och med låta dig söka med rösten.

Om du har en Android, välj Nova. Denna tredjepartsapp är, precis som Perplexity, baserad på GPT-tekniken från OpenAI, så du kommer att få liknande resultat. Även om den saknar vissa av Perplexitys funktioner, har den stöd för flera språk, chatthistorik och möjligheten att dela dina chattar direkt från appen.

Skydda dig mot bedrägerier

Mitt i all uppståndelse kring AI är det viktigt att vara på tårna. Du kan lätt falla offer för appar som stjäl dina data, tar betalt utan anledning eller irriterar dig med en ständig ström av annonser.

Det bästa är att använda den officiella appen eller webbversionen om det inte finns någon sådan. Men då är Siri-genvägsmetoden också bra. Dessutom, om du behöver en ChatGPT-app från tredje part, håll dig till våra rekommendationer.

Men om du vill ha den bästa upplevelsen, håll dig till den officiella ChatGPT-webbplatsen eller den officiella ChatGPT-appen, eller prova Microsofts Bing AI Chat.

AI:s kraft i din handflata

När AI växer exponentiellt är det bra att se att du enkelt kan dra nytta av det direkt från din telefon. Oavsett om du använder den officiella ChatGPT-appen, webbläsarversionen eller en tredjepartsapp, bör du kunna få ut det mesta av dessa chatbots utan mycket problem.

Kom bara ihåg att dessa AI-chatbots kan vara säkert fel många gånger. Som sådan är det alltid viktigt att göra din forskning. AI är ett bra verktyg, men att lita blint på det är inte den bästa idén.

Här är en FAQ om att använda ChatGPT i en mobilapp:

Q: Vad är ChatGPT? A: ChatGPT är en avancerad AI-modell utvecklad av OpenAI som kan generera text och svara på frågor baserat på givna instruktioner och kontext.

Q: Vilken mobilapp kan jag använda för att använda ChatGPT? A: För att använda ChatGPT på din mobil kan du använda OpenAIs officiella mobilapp “ChatGPT”. Den finns tillgänglig för både iOS och Android.

Q: Var kan jag ladda ner ChatGPT-appen? A: Du kan ladda ner ChatGPT-appen från App Store om du har en iPhone eller från Google Play Store om du har en Android-enhet.

Q: Är ChatGPT-appen gratis att använda? A: ChatGPT-appen kan vara gratis att ladda ner, men den kan kräva en prenumerationsavgift eller in-app-köp för att låsa upp alla funktioner och användningsgränssnitt.

Q: Kan jag använda ChatGPT utan internetanslutning? A: Nej, ChatGPT kräver en internetanslutning för att kunna fungera eftersom den använder sig av molnbaserade AI-modeller och bearbetning.

Q: Kan jag anpassa ChatGPT i appen? A: För närvarande erbjuder inte ChatGPT-appen anpassningsalternativ direkt i appen. Anpassningsalternativ kan vara tillgängliga genom OpenAIs API för företag.

Q: Kan jag använda ChatGPT-appen för att integrera med andra appar eller tjänster? A: Som standard stöder inte ChatGPT-appen integration med andra appar eller tjänster. Men om det finns en öppen API tillgänglig för den appen eller tjänsten du vill integrera med, kan du använda OpenAIs API för att göra det.

Q: Hur kan jag ge feedback eller rapportera problem med ChatGPT-appen? A: Vanligtvis tillhandahåller OpenAI supportkanaler och diskussionsforum där du kan rapportera problem, ge feedback och få hjälp med ChatGPT-appen. Du kan besöka OpenAIs officiella webbplats för att hitta information om supportalternativ.

Q: Kan jag använda ChatGPT i andra appar eller plattformar? A: Ja, OpenAIs API kan användas för att integrera ChatGPT i dina egna appar, webbplatser och andra plattformar. OpenAI tillhandahåller dokumentation och resurser för att hjälpa utvecklare att använda API:et.

Detta är en grundläggande FAQ för att använda ChatGPT i en mobilapp. För mer specifik information eller för att få de senaste uppdateringarna, rekommenderas det att besöka OpenAIs officiella webbplats och supportkanaler.

Sammanfattning Använda ChatGPT på Android och iOS

Slutligen, oavsett om du använder Android eller iOS, kan du dra nytta av att använda ChatGPT på din mobil. Med hjälp av OpenAIs officiella mobilapp “ChatGPT” får du tillgång till den kraftfulla textgenereringen och frågesvaret i din handflata. Utforska möjligheterna att få svar på dina frågor, generera text eller engagera dig i en konversation med ChatGPT i realtid. Ladda ner appen idag och upptäck den fascinerande världen av AI-assisterad chatt direkt på din mobil!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *