ChatGPT Plus

8 skäl till att uppgradera till ChatGPT Plus

Publicerad av

ChatGPT Plus är den betalda premiumversionen av OpenAI:s mycket framgångsrika chatbot. För 20 USD/månad ger tjänsten dig tillgång till GPT-4, otrolig stabilitet och snabbare svar. Många är dock skeptiska till att uppgradera trots dessa fördelar, särskilt eftersom gratisversionen av ChatGPT fungerar så bra.

Förbättringar med ChatGPT Plus

Även om det är lätt att avfärda ChatGPT Plus som onödigt, finns det flera skäl till varför det är värt att uppgradera till ChatGPT Plus. Förutom tillgång till GPT-4 finns det flera subtila fördelar, till exempel bättre översättningsfunktioner och mer detaljerade svar.

1. Imponerande stabilitet

ChatGPT har sin beskärda del av stora problem, men det mest irriterande är när tjänsten ligger nere. OpenAI:s servrar har ibland svårt att hålla jämna steg med den otroligt höga efterfrågan. Även om situationen är mycket bättre nu än vid den första lanseringen, går gratisversionen fortfarande ner ofta.

Lyckligtvis är ChatGPT Plus tillgänglig nästan hela tiden. Tjänsten är utformad för att ge prioriterad åtkomst till Plus-prenumeranter, så att du kan använda den även under toppanvändningstider. Att betala för tjänsten är en no-brainer om ditt företag eller arbetsflöde är starkt beroende av ChatGPT.

ChatGPT Plus

2. Snabbare interaktioner

Det är värt att notera att Plus-versionen av GPT-3.5 är snabbare och mer responsiv än GPT-3.5-modellen i gratisversionen. OpenAI föråldrade GPT-3.5 Legacy-versionen den 10 maj 2023, men ChatGPT Plus GPT-3.5-versionen är fortfarande snabbare än gratisalternativet.

Kvaliteten på svaren är densamma, men skillnaden märks omedelbart. Du kan använda denna språkmodell om du känner att GPT-4 inte är så imponerande när det gäller hastighet.

Ett problem med gratisversionen är att den ofta slutar svara, vilket tvingar dig att regenerera svaren. Detta händer flera gånger under en session.

Du behöver inte oroa dig för detta med Plus-versionen. Om du är beroende av ChatGPT för ditt arbete är en uppgradering till ChatGPT Plus ett bra sätt att spara tid på att vänta på att gratisversionen ska svara.

3. Tillgång till GPT-4

Den mest uppenbara fördelen med att uppgradera till Plus-versionen är tillgången till GPT-4. Som efterföljare till GPT-3.5 finns det stora skillnader mellan de två. GPT-4 förbättrar den naturliga språkbearbetningen, förståelsen av sammanhang och problemlösningen.

Den är också tränad på en större datauppsättning, vilket innebär att den är bättre på att känna igen komplexa mönster.

I verkligheten kan skillnaderna vara lite subtila eftersom de inte är omedelbart märkbara. Men ju mer du använder den, desto snabbare inser du att GPT-4 har större chans att ge rätt svar vid första försöket. Den är också mer exakt och faller inte offer för AI-hallucinationer lika ofta.

4. Tillgång till Internet

Standardversionen av ChatGPT har en kunskapsgräns från september 2021. Det innebär att den inte har tillgång till någon information om händelser som inträffade efter det datumet. Du kan dock övervinna denna begränsning genom att använda det nya Browsing-läget med GPT-4-modellen.

Detta innebär att du kan få tillgång till internet inom ChatGPT.

Med hjälp av Internet kan du sammanfatta artiklar, göra aktuella marknadsundersökningar och hitta de senaste nyheterna och tidningarna. ChatGPT kan också komma åt en bredare uppsättning data och leverera mer exakta svar.

Google Bard och Microsofts Bing Chat har haft denna funktion ett tag, och ChatGPT kan äntligen konkurrera.

5. Tillgång till plugins

Plugin-åtkomst ger ChatGPT Plus en nivå av anpassning som du inte hittar hos konkurrenterna. Dessa plugins fungerar som programvarukomponenter från tredje part som integreras med ChatGPT. Även om funktionen för närvarande är i beta, kan du installera plugins från plugin-butiken och välja mellan över 100 olika alternativ.

Varje plugin tjänar ett annat syfte. Du kan t.ex. använda Kayak-pluginet för att boka en utlandsresa, planera måltider eller köpa ingredienser med hjälp av Instacart-pluginet eller interagera med appar som Google Sheets och Gmail med hjälp av Zapier. Vissa plugins kan vara lite buggiga eller långsamma, men det ska bli intressant att se hur användbara de är när de väl är klara.

6. Bättre kapacitet för översättning

Eftersom GPT-4 har tränats på en större datauppsättning är den mycket bättre på att svara på icke-engelska uppmaningar. Den gör ett bra jobb med att svara nästan som en person som förstår språkliga mönster, nyanser och kulturella sammanhang.

GPT-3.5 har hyfsade översättningsfunktioner, men GPT-4 är bättre eftersom det är mer sannolikt att det genererar korrekta och sammanhängande svar.

Du får också tillgång till flera plugins som kan hjälpa dig med din språkinlärning. Det nya Speak-pluginet är ett utmärkt exempel på detta. Det hjälper dig att uttala vissa fraser, ger dig alternativa sätt att uttrycka samma känsla och visar dig exempel som återger verkliga konversationer på alla språk.

7. Nominellt pris för företag

Med tanke på alla fördelarna ovan låter $ 20 / månad inte alls som en dålig affär. Men medan självutnämnda experter falskt skryter om ChatGPT-sidospelningar, finns det legitima sätt du kan använda chatboten för att optimera ditt arbetsflöde.

Till exempel kan författare och kreatörer använda den för brainstorming och innehållsplanering.

ChatGPT Plus är ett professionellt verktyg för alla avsikter och syften. Om du använder chatboten dagligen för att arbeta och den gör dig mer effektiv är 20 dollar inte en stor fråga. Åtminstone bör företagare och frilansare prova det i en månad för att se om det är användbart för dem.

8. Det är bättre än konkurrensen

ChatGPT har varit mycket framgångsrikt sedan dag ett, och andra företag var snabba att hoppa på hype-tåget. Alternativ som ChatSonic, Perplexity AI och Google Bard dök snabbt upp. Men även om alla dessa verktyg är bra för olika användningsområden, kan ingen slå mångsidigheten hos ChatGPT.

Plus-versionen gör det ännu svårare för dem att konkurrera. GPT -4:s konversationsförmåga är redan fantastisk, men tillgång till internet och olika plugins gör den ännu bättre. Dessa funktioner har förvandlat ChatGPT från en enkel chatbot till en mångsidig och tätt integrerad AI-plattform.

ChatGPT Plus är värt uppgraderingen

Även om inte alla kommer att känna att det är nödvändigt, är ChatGPT Plus värt uppgraderingen. Det kanske inte är så banbrytande som folk vill göra gällande, men det är värt investeringen som ett professionellt verktyg för frilansare och småföretag.

Den imponerande stabiliteten, tillgången till internet och plugins, och snabbare interaktioner är starka övertalningspunkter på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *