vad ar adobe firefly

Vad är Adobe Firefly: Vad kan du göra med det?

Publicerad av

Adobe har skapat en generativ AI. Här är vad den redan kan göra – och vad vi kan förvänta oss i framtiden. Adobe har länge varit den ledande programvaran för allt som har med design att göra.

Med introduktionen av nya och framväxande AI-verktyg från andra företag behövde Adobe hänga med i AI-trenden för att hålla sig kvar på toppen av sin bransch. Trots att AI-tekniken integrerades i Adobes program räckte det inte, och nu har Adobe istället lanserat sin egen generativa AI.

Vad är Adobe Firefly?

Adobe tillkännagav sin nya generativa AI i mars 2023, med namnet Adobe Firefly. Det fantasifulla namnet antyder vart det här verktyget kan ta dina kreativa idéer; om du kan drömma det, kan du göra det.

Adobe Firefly är i beta-läge i skrivande stund. Adobe-användare kan ansluta sig till beta-läget och till Adobes Discord-server för att lära sig mer om denna spännande AI-programvara.

Under 2022 integrerade Adobe sina AI Sensei-funktioner i olika Adobe-program, och även om det hjälpte Adobe att introducera många nya funktioner är det inte i sig ett AI-verktyg som användarna kan använda. Det är däremot Adobe Firefly.

Vad kan Adobe Firefly göra?

Adobe Firefly är fortfarande i beta-läge, så dess verktyg och funktioner kan komma att ändras i takt med att användarna skickar in feedback. Just nu finns det gott om fantastiska funktioner som hjälper dig att komma igång med det nya Adobe AI-äventyret.

vad ar adobe firefly

Text till bild

Precis som många populära AI-bildgeneratorer – som Midjourney och Stable Diffusion – har Adobe lagt till en text-till-bild-funktion i Firefly. Detta är en stor förändring för den kreativa bildjätten. Du behöver inte längre vara en skicklig designer när du istället kan skriva in din vision i en ruta och generera den på några sekunder.

AI-generering från text till bild är populärt eftersom det är enkelt. Det finns mycket som man kan experimentera med och lära sig genom den här metoden. Att skriva en unik och exakt beskrivning ger dig de bästa resultaten.

Generera textstilar och texturer

Med hjälp av en annan text-till-bild-genereringsstil fungerar den här funktionen för att utforma din text. Lägg till texturer, stilar och personlighet till din text genom att skriva en uppmaning och tillämpa den på dina ord. Du kan förvandla din text till metall, bubblor, en djungel av löv eller till och med mat. Allt du kan beskriva kan du göra.

Omfärga vektorer med textuppmaningar

Den här funktionen är inte riktigt redo att användas vid tillkännagivandedatumet, men den kommer snart att vara tillgänglig enligt Adobe. Med hjälp av en skriftlig uppmaning kan du skapa färgvariationer av vektorgrafik som du har skapat.

Det går snabbt att göra om färgsättningen på detta sätt och du kan beskriva din vision för ett nytt färgschema. Även om omfärgning av vektorer i program som Illustrator inte är alltför svårt utan AI, kommer det säkert att bli mer detaljerat och snabbare med detta extra verktyg.

Hur ser framtiden ut för Adobe Firefly?

Det är bara Adobe som verkligen vet hur framtiden ser ut, men de har föreslagit några funktioner som användarna kan förvänta sig att se i framtida versioner av Adobe Firefly.

Inmålning

Ta bort ett område av din bild eller ditt foto och använd Fireflys inpainting-funktion för att lägga till en ny bild i mellanrummet. Gillar du inte skjortan som din modell har på sig? Radera den och ersätt den med en glänsande bikerjacka istället.

Detta kommer att använda en textprompt för att generera ersättningsbilden, tillsammans med flera alternativ som du kan välja mellan för att passa din bild bäst.

Text till vektor och text till mönster

Den framtida text-till-vektor-funktionen liknar text-till-bild-funktionen som Firefly börjar med, men den här genererar en fullständig vektor från din prompt. Den här funktionen kommer att vara utmärkt i Adobe Illustrator eller i UX/UI-design med Figma, som Adobe köpte 2022.

Textuppmaningarna kommer också att fortsätta med mönster. I Fireflys framtid kommer du att kunna använda textmeddelanden för att skapa alla typer av bilder som du redan kan skapa i Adobes programvara.

3D till bild

Sedan Adobe köpte Substance 3D-programvaran har det skett en ökning av 3D-designfunktioner – och med introduktionen av Fireflys AI-verktyg kommer 3D inte att lämnas utanför.

Adobe planerar att du ska kunna ta dina 3D-modeller och med hjälp av AI lägga till bilder eller texturer för att dekorera dina 3D-designs. En enorm tidsbesparing för 3D-designers.

Hur kommer Adobe Firefly att träna sin AI?

Adobe använder inte användarinnehåll för att träna sin AI. I beta-läget för Adobe Firefly kommer den att träna sig själv baserat på textmeddelanden som användarna använder. Adobe Firefly tränar inte sin AI på innehåll från Creative Cloud-prenumeranter.

Adobe använder Adobe Stock-filer för att träna sin AI. Detta är innehåll som ägs av Adobe och som därför inte utgör upphovsrättsintrång när det används i AI-tjänsterna. Det finns en färdplan för att i framtiden kompensera leverantörer av Adobe Stock-bilder och filer. Detta kommer dock inte att ske förrän Firefly är ute ur beta-läget.

Adobe ger sig in i spelet om generativ AI

Det var bara en tidsfråga innan det största kreativa designföretaget anslöt sig till massorna och anpassade sig till AI-teknik. Adobe Firefly har tillkännagivits i mars 2023 men förblir i beta-läge under en överskådlig framtid. Den har en fantastisk framtid framför sig, med tanke på att Adobe vanligtvis håller sig på toppen av kreativa tekniska framsteg och har en så stor följarskara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *