jamfor ai verktyg

Jämför Bästa AI-verktyg: Vilka är det?

Publicerad av

Artificiell intelligens (AI) har gjort anmärkningsvärda framsteg under de senaste åren och har blivit ett modeord i teknikbranschen.

Det har varit flera pressmeddelanden om verktyg för artificiell intelligens, som har potential att automatisera uppgifter, spara tid och öka effektiviteten, vilket gör det till en värdefull tillgång och plattform för företag.

Med utvecklingen av artificiell intelligens har det skett en spridning av AI-verktyg som är utformade för att göra livet enklare för företag.

Dessa verktyg för artificiell intelligens är utformade för att automatisera repetitiva uppgifter, optimera arbetsflöden och effektivisera affärsprocesser.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på de bästa AI-verktygen och hur de kan ge ditt företag superkraft.

Vad är AI-verktyg?

AI-verktyg är mjukvarutillämpningar olika verktyg som är utformade för att utföra specifika uppgifter med hjälp av algoritmer olika andra verktyg.

Dessa verktyg är utformade för att hjälpa företag att automatisera repetitiva och tidskrävande uppgifter, öka effektiviteten och produktiviteten samt effektivisera arbetsflöden.

Verktyg för artificiell intelligens kan också ge insikter genom avancerad analys, djupinlärning och maskininlärning samt analyser som kan hjälpa företag att fatta bättre beslut.

Några av de vanligaste tillämpningarna av verktyg för artificiell intelligens är bland annat avancerad analys av kundtjänst, marknadsföring, maskininlärning och dataanalys.

Hur man använder AI-verktyg

Följ den här 10-stegsprocessen för att använda maskininlärning hur man använder forskningsverktyg för artificiell intelligens:

 • Bestäm det problem som du vill använda artificiell intelligens för att lösa. Vill du göra innehåll, ranka på google, för marknadsföring osv.
 • Utforska och hitta ett verktyg och en teknik för artificiell intelligens som kan lösa ditt problem.
 • Välj det AI-verktyg som bäst uppfyller dina behov.
 • Skapa ett dataset eller samla in de data som krävs för att träna AI-modellen.
 • Använd datasetet för att träna chatbotten.
 • Analysera modellens prestanda.
 • Justera modellen vid behov.
 • Placera chattroboten i en verklig miljö.
 • Håll ett öga på den artificiella intelligensmodellens prestanda och gör eventuella nödvändiga ändringar.
 • Upprepa förfarandet för att modellens prestanda ska fortsätta att förbättras.

jamforlse ai verktyg

Verktyg för artificiell intelligens – Vad kan de användas till?

Det finns många verktyg för artificiell intelligens som kan gynna ditt företag på många sätt. Du kan hitta ett AI-verktyg för de flesta affärs-, marknadsförings- och produktivitetsändamål.

Låt oss ta en titt på de möjliga områden där du kan använda AI-verktyg för att öka din produktivitet och kvalitet i produktionen.

AI-verktyg för copywriting

AI-verktyg för copywriting är mjukvarutillämpningar som använder algoritmer med artificiell intelligens för att hjälpa till med processen att skriva marknadsföringstexter, innehåll och andra typer av skriftlig kommunikation.

Ett sådant verktyg kan hjälpa företag och privatpersoner att skapa högkvalitativa texter snabbt och effektivt genom att automatisera vissa aspekter av skrivprocessen.

Mer om AI-verktyg för skrivande

Viktiga funktioner i AI-skrivverktyg:

 • Innehållsgenerering: Dessa verktyg kan generera rubriker, produktbeskrivningar, ämnesrader för e-post och till och med hela artiklar eller blogginlägg baserat på användarens indata.
 • Språkoptimering: Många AI-skrivverktyg kan analysera språket som används i ett innehåll och föreslå sätt att göra det mer engagerande, läsbart och övertygande.
 • Tonanalys: Verktyget kan analysera tonen i ett innehåll och föreslå ändringar för att göra det mer formellt, konversationellt eller auktoritativt.
 • SEO-optimering: Verktyget kan analysera de nyckelord som används i ett innehåll och föreslå ändringar för att förbättra sökmotoroptimeringen (SEO).

De 3 främsta verktygen för AI-skrivande

1. Jasper.ai

Skapa fantastiska blogginlägg, konst och bilder, marknadsföringstexter, försäljningsmejl, SEO-innehåll, Facebook-annonser, webbinnehåll, bildtexter för sociala medier, videoskripter, 10X snabbare med AI. Jasper är AI-innehållsgeneratorn som hjälper dig och ditt team att bryta igenom kreativa blockeringar för att skapa fantastiskt, originellt innehåll 10X snabbare.
Gå till Jasper

2. Writesonic

WriteSonic.com är en banbrytande plattform för skrivhjälp och ett forskningsverktyg som använder avancerad AI-teknik för att hjälpa dig att skriva bättre, snabbare och effektivare. Med funktioner som automatisk parafrasering, tonanalys och förslag i realtid tar WriteSonic.com ditt skrivande till nästa nivå.
Gå till Writesonic

3. Copy.ai

Copy.ai erbjuder det snabbaste och mest effektiva sättet att generera innehåll av hög kvalitet. Med sin banbrytande AI-teknik sparar Copy.ai tid och resurser samtidigt som det producerar innehåll som engagerar och konverterar. Supercharge dina blogginlägg, annonstexter, texter för sociala medier, sälj- och webbplatstexter med Copy.ai.
Gå till Copy.ai

AI videogeneratorer och redigerare

AI-videogeneratorer och -redigerare är mjukvaruprogram som använder algoritmer med artificiell intelligens för att hjälpa till med processen att skapa och redigera videor.

Dessa verktyg kan hjälpa företag och privatpersoner att skapa högkvalitativa videor snabbt och effektivt genom att automatisera vissa aspekter av videoskapandeprocessen.

Mer om AI-Video

Viktiga funktioner i AI-videogeneratorer och -redigerare:

 • Automatiserat videoskapande: Ett verktyg som kan generera videor automatiskt baserat på den input som användaren tillhandahåller. De kan använda bilder, videoklipp och text för att skapa videor som berättar en historia eller förmedlar ett budskap.
 • Videoredigering: Många AI-videogeneratorer och -redigerare kan analysera videoinnehåll och föreslå redigeringar för att göra det mer engagerande, visuellt tilltalande och effektivt för att förmedla ett budskap.
 • Röstning och text till tal: Verktyget kan generera voiceovers för videor automatiskt, med hjälp av algoritmer för bearbetning av naturligt språk för att skapa realistiskt klingande voiceovers. Andra kan konvertera text till tal, så att användarna snabbt och enkelt kan lägga till berättelser i sina videor.
 • Visuella effekter: Vissa verktyg kan lägga till specialeffekter, övergångar och andra visuella element till videor för att göra dem mer engagerande och visuellt tilltalande.

jamfor ai verktyg

De 3 bästa AI-videogeneratorerna och -redigerarna

1. Invideo

Du kan skapa video av professionell kaliber direkt med hjälp av InVideo. På grund av sina användarvänliga mallar som snabbt kan anpassas även av personer utan förkunskaper gör InVideo processen att skapa videor enkel. Gör vad du vill och lägg enkelt till pauser och b-roll.
Gå till InVideo

2. Synthesia

Synthesia.io låter dig konvertera enkel text till video på några sekunder. Det är för närvarande en av de bästa plattformarna för att skapa AI-videor. Den används av tusentals företag för att producera video på 120 språk samtidigt som de sparar upp till 80 % av sin tid och sina pengar. Synthesia erbjuder ett tids- och kostnadseffektivt alternativ till det traditionella videoskapandet.
Gå till Synthesia

3. Fliki

Skapa videor från manus eller blogginlägg med realistiska röster på 2 minuter! Förvandla bloggartiklar till video. Livsnära text till tal-röster. Ett rikt bibliotek med lagermedier. Lita på 30k+ innehållsskapare från stora företag som Google, Meta, Bytedance och Upwork.
Gå till Fliki

AI bild- och konstgeneratorer och redigerare

AI image and art generators and editors är program som använder algoritmer med artificiell intelligens för att hjälpa till med processen att skapa och redigera bilder och konst.

Ett sådant verktyg kan hjälpa privatpersoner och företag att snabbt och effektivt skapa högkvalitativa bilder och konstverk genom att automatisera vissa aspekter av skapandeprocessen.

Mer om AI-bilder

Viktiga funktioner i AI-bild- och konstgeneratorer och -redigerare:

 • Automatiserat bildskapande: Verktyget kan generera bilder automatiskt baserat på användarens indata, t.ex. nyckelord eller en grov skiss. De kan skapa realistiska eller stiliserade bilder, beroende på användarens preferenser.
 • Bildredigering: Många AI-bild- och konstredigerare kan analysera en bild och föreslå redigeringar för att göra den mer visuellt tilltalande eller effektfull. Det kan handla om ändringar av färg, kontrast, mättnad eller andra visuella element. stilöverföring: Vissa verktyg kan överföra stilen från en bild till en annan, vilket gör det möjligt för användare att skapa anpassade bilder med en unik visuell stil.
 • Konstnärliga filter: Verktyget kan tillämpa konstnärliga filter på bilder och omvandla dem till stiliserade konstverk. Dessa filter kan efterlikna olika stilar, till exempel akvarell, oljemålning eller blyertsskiss.

Topp 3 AI-bild- och konstgeneratorer och -redigerare

1. Getimg.ai

Allt du behöver för att skapa bilder med AI. Magiskt AI konstverktyg. Generera originalbilder, ändra befintliga bilder, expandera bilder utanför dess ursprungliga gränser och mycket mer.
Gå till getimg

2. Jasper.ai

Jasper kan producera alla typer av konstverk, textbeskrivningar eller bilder. Verktygen med artificiell intelligens omvandlar din text till en bild när du bara förklarar vad du vill se.

Skapa konstverk i vilken stil som helst som livfullt skildrar din berättelse. Eftersom AI-konst är så realistiska bilder som engagerar är den utmärkt för marknadsföring och reklam. Exportera foton med en upplösning på 2048 × 2048 pixlar och utan vattenmärke.
Gå till Jasper

3. GoCharlie

Skapa bredbildsbilder, vertikala bilder och 4K-bilder från text. Du kan också använda bilden för att få en text som passar.
Gå till GoCharlie

ai verktyg basta

AI SEO-verktyg

AI SEO-verktyg är mjukvarutillämpningar som använder algoritmer med artificiell intelligens för att hjälpa till med sökmotoroptimering (SEO).

Det handlar om google och hur du kan göra innehåll som google gillar. Detta kommer att hjälpa dig att rankas på google.

Ett sådant verktyg kan hjälpa företag och privatpersoner att optimera innehållet på sin webbplats och förbättra sina sökmotorplaceringar genom att automatisera vissa aspekter av SEO-processen.

Mer om AI för SEO

Viktiga funktioner i AI-verktyg för SEO:

 • Nyckelordsanalys: Verktyget kan analysera de nyckelord som används på en webbplats och föreslå ändringar för att förbättra dess relevans för specifika söktermer.
 • Optimering av innehåll: Många SEO-verktyg kan analysera webbplatsens innehåll och föreslå ändringar för att göra det mer engagerande, läsbart och nyckelordsrikt.
 • Länkarbete: Verktyget kan analysera en webbplats backlinkprofil och föreslå sätt att bygga upp högkvalitativa länkar för att förbättra sökmotorrankningen.
 • Spårning av prestanda: Ett verktyg som kan spåra en webbplats sökmotorrankning över tid och ge insikter om vilka sökord och vilket innehåll som ger mest trafik.

Topp 3 AI SEO-verktyg

1. Surfer SEO

SurferSEO är ett av de absolut bästa SEO-verktygen som hjälper dig att skriva fantastiskt SEO-optimerat innehåll.

Det visar dig vad du behöver inkludera i dina artiklar, bästa nyckelord, nuvarande SEO-poäng och hur du kan förbättra dig, och ser i princip till att varje innehållsdel är SEO-optimerad och toppklassig. Finns i gratisversion med en gratis provperiod.
Gå till SurferSEO

2. Semrush

Utnyttja internetmarknadsföring för att uppnå kvantifierbara affärsresultat. Använd ett enda verktyg för att utföra SEO, marknadsföring, konkurrensanalys, PPC och marknadsföring i sociala medier.
Gå till Semrush

3. Morningscore

Morningscore är ett av de bästa allt-i-ett SEO-verktygen som finns tillgängliga. Fixa enkelt din webbplats hälsa och optimera SEO och rankningar med deras gamifierade SEO-verktyg.
Gå till Morningscore

AI-verktyg för marknadsföring och sociala medier

Verktyg för artificiell intelligens för marknadsföring och sociala medier är som smarta assistenter för företag. De använder sig av finurliga datortekniker och djupinlärning för att hjälpa företag att förstå sina kunder bättre och göra sina marknadsföringskampanjer mer effektiva.

Mer om AI för marknadsföring

Viktiga funktioner hos sådana verktyg
Verktyget kan göra alla möjliga häftiga saker som att analysera enorma mängder data från sociala medieplattformar och kunddatabaser för att upptäcka trender och insikter.
De kan också förutsäga vad kunderna kan komma att göra i framtiden, så att företag kan anpassa sina marknadsföringsmeddelanden och strategier därefter.
En av de bästa sakerna med verktyg för artificiell intelligens är att de kan automatisera många av de repetitiva uppgifter som marknadsförare måste hantera, som att skapa innehåll, publicera på sociala medier och skicka e-post. Det innebär att marknadsförare kan ägna mer tid åt de roliga sakerna, som att komma på kreativa idéer och strategier med stora perspektiv.
En annan bra funktion är att de kan anpassa marknadsföringsmeddelanden för enskilda kunder eller grupper av kunder. Med hjälp av dataanalys och prediktiv analys kan verktyget producera målinriktade och engagerande meddelanden som verkligen når fram till kunderna.

Sammantaget är dessa AI med artificiell intelligens för marknadsföring och sociala medier en game-changer för företag.

De kan hjälpa ditt företag att förbättra marknadsföringsinsatserna genom att använda kraften för att analysera data, förutsäga kundernas beteende och göra personliga marknadsföringsmeddelanden för målgruppen.

Topp 3 AI-verktyg för marknadsföring och sociala medier

1. AdCreative

Med AI-drivna kreativa produkter som skapas på bara några sekunder ökar AdCreative.ai din marknadsföringspotential.

Ligg ett steg före konkurrenterna med hjälp av AI-textgeneratorn och information i realtid om hur framgångsrik din marknadsföring är.

AI-verktyget kommer att fortsätta att lära sig och bli bättre varje dag. Du kan skapa oändligt många inlägg på nolltid och öka konverteringarna med 14 gånger.

Gå till AdCreative

2. Jasper.ai

Jasper är återigen ett av de bästa alternativen för marknadsföring och sociala medier. Du kan göra allt innehåll av alla slag med detta AI-system, så alla dina behov täcks på ett och samma ställe. Det är utmärkt för innehållsmarknadsföring.

Gå till Jasper

3. Repurpose

Den här webbappen hjälper dig att återanvända allt ditt innehåll och återpublicera till andra kanaler. Det betyder att du kan lägga upp på instagram och använda den ai-drivna plattformen för att ladda upp ditt innehåll automatiskt till en annan plattform.

På så sätt kan du ladda upp och vara konsekvent på alla plattformar.

Gå till Repurpose

Verktyg för artificiell intelligens för ljudgeneratorer och musik

Artificiell intelligens har fått ett stort genomslag i musikbranschen på sistone, särskilt när det gäller ljudgeneratorer och musikproduktion.

I huvudsak kan teknik för ljudgeneratorer och musik bearbeta mycket data. De använder algoritmer och maskininlärning för att generera eller manipulera ljud, rytmer och melodier.

Några viktiga funktioner i verktyget kan vara förmågan att lära sig av befintlig musik för att generera nya kompositioner, analysera och kategorisera ljud, producera personliga musikrekommendationer baserat på individuella preferenser och till och med generera hela låtar från grunden.

Sammantaget förändrar användningen av ett verktyg för ljudgeneratorer och musik det sätt på vilket vi gör och upplever musik, genom att möjliggöra en effektivare och mer personlig produktion samt skapandet av helt nya och unika ljud.

Topp 3 AI-verktyg för musik och ljud

1. Play.ht

AI-driven text till röstgenerator. Generera realistiskt text till tal-ljud med hjälp av röstgeneratorn online och de bästa syntetiska rösterna. Du behöver inte använda din egen röst. Konvertera omedelbart text i till naturligt klingande tal och ladda ner som MP3- och WAV-ljudfiler.

Gå till Play.ht

2. Mubert

Mubert är ett nytt royaltyfritt musikekosystem för innehållsskapare, varumärken och utvecklare. Högkvalitativ musik kan lyfta ditt innehåll.
Gå till Mubert

3. Podcastle

En enda kontaktpunkt för berättande i sändning. Bra verktyg för podcasters eller alla som sysslar med att skapa långa videor. Inspelning i studiokvalitet, professionell redigering och sömlös export – allt i en enda webbaserad plattform.

Gå till Podcastle

Topp 7 gratis AI-verktyg som alla kan använda 2023

1. ChatGPT från Open AI

ChatGPT är en stor språkmodell som utvecklats av ett stort företag, kallat OpenAI, och som bygger på arkitekturen GPT-3.5 och nu även GPT-4-data och maskininlärning.

Det blev ett stort pressmeddelande redan i november 2022.

Sådana verktyg kan generera människoliknande svar på ett stort antal uppmaningar, från att svara på frågor till att göra anteckningar till att engagera en verklig person i samtal på naturligt språk.

I textrutan kan du börja skriva textmeddelanden för att få önskat resultat.

OpenAI är en forskningsorganisation för artificiell intelligens som syftar till att skapa AI-system som är säkra och till nytta för mänskligheten.

Dess forskning täcker ett brett spektrum av ämnen, från behandling av naturligt språk, djupinlärning och datorseende till robotik och spel.

ChatGPT är ett av de många projekt som OpenAI arbetar med för att utveckla den senaste tekniken inom artificiell intelligens. Det är nu också ett Chrome-tillägg för att underlätta användningen.

Några av dess framtida planer är att förbättra noggrannheten och effektiviteten hos språkmodeller andra plattformar som ChatGPT, utveckla nya tillämpningar för artificiell intelligens inom områden som hälso- och sjukvård och utbildning samt utforska de potentiella riskerna och fördelarna med avancerade AI-system.

2. Notion: Affärsverksamhet och produktivitet med maskininlärning

Utnyttja AI:s gränslösa kraft på alla Notion-sidor. Skriv snabbare, tänk större, bra för anteckningar och ökar kreativiteten.

Verktyget har olika verktyg som du kan använda. Alla dina wikis, dokument och projekt på ett och samma ställe.

Notion är den uppkopplade arbetsytan där bättre och snabbare arbete sker. Det gör det möjligt för ditt företag att öka effektiviteten och optimera arbetsflöden.

Notion är det bästa verktyget med artificiell intelligens för arbetsrum, produktivitet och även för att skriva texter för alla ändamål. Alla dina data på ett och samma ställe för ditt företag.

3. Stabil spridning: Text till bilder

Stabil diffusion gör det möjligt för ditt företag att mata in data och få bra skapar.

Med vilken textinmatning som helst kan Stable Diffusions latenta text-till-bild-diffusionsmodell producera fotorealistisk grafik.

Denna AI-genererade konstproducent odlar autonom frihet gör det möjligt för användare mobilutvecklare att utveckla fantastiska bilder och det gör det möjligt för användare miljarder individer att producera vackra konstverk på några sekunder.

De har också en snabbdatabas som gör utgivningen bättre, och du kan spara utgångar för senare. Sådana verktyg för artificiell intelligens använder också maskininlärning och djupinlärning för att bli bättre med tiden.

4. Lumen5: AI-verktyg för videogenerering

Du kan enkelt skapa videor med hjälp av en mängd andra appar på den kostnadsfria onlineplattformen för videoframställning Lumen5. Den erbjuder underbara teman och olika format som kan användas för många sociala nätverk.

Programmet skapar en komplett filmsekvens med hjälp av ditt inmatade transkript och bilderna.

Dessutom ger programmet ett ett klick generera ett unikt urval av fotografier, ljudfiler och videofilmer som du kan använda i din färdiga film.

5. Midjourney: Artificiell intelligens verktyg för konstbilder

En av våra favoritapplikationer är den här. I likhet med Dall-E 2 är Midjourney ett textbaserat promptbaserat bildgenereringsprogram som gör realistiska bilder.

Det fokuserar mest på att producera fotografier i en viss estetik med ett fantasy fiction-ämne. Det gör verkligen fantastiska saker.

När vi var unga föreställde vi oss ständigt karaktärerna från filmer eller videospel och gav dem unika förmågor och utseenden.

Denna vision omvandlas till digital konst av Midjourney. Det är ett gratis plan riktigt hjälpsamt verktyg, särskilt för dem som tycker om att skriva och producera fantasy-relaterat innehåll.

Kanske vill du även använda verktyget för att göra familjefoton eller andra roliga saker.

6. Dall-E 2: AI-verktyg för bildgenerering

En gratis bildgenerator med öppen källkod som använder sig av artificiell intelligens heter Dall-E 2.

Du lägger bara in din förfrågan i den medföljande rutan, och Dall-E 2 tar hand om resten för att producera en bild som du kan ladda ner.

Dall-E 2 skapar fortfarande vackra bilder även efter att du har lagt till specifikationer och breddat dina instruktioner som du vill.

Du använder uppmaningar för att få resultatet. Du kan alltid lägga till kommentarer för att få bättre svar.

7. Point-E: Skapa 3D-modeller

Det här instrumentet är också en produkt från OpenAI. Point-E använder uppmaningar för att hjälpa användarna att skapa 3D-modeller.

För att ge resultat kombinerar det algoritmerna “text till bilder” och “bilder till 3D-modell”.

En 3D-modell med koordinater som du kan rotera och omorientera i 3D-koordinatsystemet ingår i slutresultatet.

Det finns inga krav på registrering eller inloggning för att använda Point-E.

Andra verktyg

Det finns många andra ändamål som du kan använda artificiell intelligens för. Exempel är kodning för utvecklare.

Utvecklare kan använda scikit learn vid kodning, för maskininlärning i python. Att använda scikit learn gör kodning för utvecklare enklare och snabbare.

En teknik för artificiell intelligens som kallas neurala nätverk instruerar datorer att analysera data på ett sätt som är modellerat efter den mänskliga hjärnan.

Djupinlärning är en sorts maskininlärning som använder länkade neuroner (neurala nätverk) eller noder i ett skiktat ramverk för att efterlikna den mänskliga hjärnan och inhemska integrationer.

Andra områden där det kan vara fördelaktigt att använda det är områden som försäkringar och försäkringsanalyser, forskningsverktyg för forskningsändamål, personalresurser och för hälsosektorn.

Slutliga tankar

Sammanfattningsvis finns det ett verktyg för alla ändamål, både gratis och betalt. Du kan bläddra i olika kategorier och hitta ett verktyg som passar ditt företags behov högst upp.

Vilket verktyg du bör välja beror på dina specifika behov. De flesta av dem har en gratis provperiod, så du kan prova flera gpus och välja det bästa ai-verktyget efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *